facebook

Trouwringen met mokume gane

Mokume-Gane Trouwringen

Op zoek naar een buitengewone trouwring? Overweeg dan de opvallende mokume-gane stijl. Mokume-gane, met zijn onmiskenbare houtnerfpatroon, werd in de 17e eeuw ontwikkeld door Japanse metaalbewerkers om een decoratieve flair toe te voegen aan de katana hendels. In de loop der decennia begonnen juweliers en edelsmeden over de hele wereld te experimenteren met deze unieke, gelaagde metaaltechniek.

Vrij vertaald betekent "mokume-gane" "houtnerfmetaal". Mokume-gane ringen worden gemaakt door verschillende edelmetalen, zoals palladium, platina, groen goud en rood goud samen te klemmen in wat een "billet" (blok hout) wordt genoemd. Deze "billet" manipuleren met warmte en druk resulteert in een prachtig golvend houtnerfpatroon.

De mokume-gane trouwring - een stijl die net zo uniek is als uw liefde

Minstens twee verschillende metalen worden in verschillende lagen op elkaar gesmeed om de basis te vormen voor mokume-gane ringen. Hoe meer metalen op elkaar gestapeld zijn, des te meer contrast en gedetailleerder het patroon.

Dit tijdrovende en historische proces heeft een heel bijzonder resultaat: geen twee ringen zijn hetzelfde! De manier waarop de metalen samen worden verwerkt, betekent dat elke ring een ander, uniek patroon heeft. Uw trouwring is één van de belangrijkste sieraden die u ooit zal dragen - en met de mokume-gane techniek is deze belangrijke ring net zo uniek als uw liefde.

Trouwringen in het mokume-gane patroon - een fascinerende metaalmix

De mokume-gane techniek leent zich goed voor de ringstijlen van zowel mannen als vrouwen. Bij trouwringen voor mannen spreekt de aangename esthetiek van houtnerf voor zich. Damesringen kunnen voorzien zijn van diamanten en ingebedde stenen om deze opvallende stijl een vrouwelijke en unieke touch te geven.

Ontdek de mogelijkheden en creëer uw unieke trouwring door de acredo-winkel te bezoeken. Kies uw materiaal, uiterlijk, pasvorm, stenen en meer - we produceren uw tijdloos juweel manueel met de grootste zorg en passie. De belangrijkste dag van uw leven verdient een adembenemend, uniek ontwerp. Vindt het met de mokume-gane ringen van acredo.

www.acredo.be maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan onze website tot een aangename ervaring te maken. Cookies van diensten van derden worden ook ingesteld. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring