facebook
Main background image

Wij houden van kleur

Edelstenen - saffieren en robijnen

Lees meer over exquisiete edelstenen in alle kleuren

Black background image

Korund

Saffieren en robijnen zijn gekleurde varianten van het mineraal korund. Op de Mohs schaal voor de hardheid van mineralen heeft korund een hardheid van 9 en is dus na diamant het hardste mineraal.

Korund is een allochromatische edelsteen met sporen van chroom, titanium en ijzer dat de verschillende kleuren veroorzaakt.

Korund komt voor in blauw, groen, rood, geel, paars, rood en oranje en combinaties hiervan. Alle kleurloze en gekleurde varianten worden samen tot de saffier groep gerekend, uitgezonderd de rode robijn.

De bijzonderheid van saffieren en robijnen komt mooi tot uitdrukking wanneer zij facet geslepen zijn, omdat zij dan bijzonder mooi fonkelen.

Ring with pink safir

De namen saffieren en robijnen

De naam saffier komt van het Latijnse "sapphirus" wat weer komt van het Griekse "sappheiros", wat blauw betekend. De term komt ook in het Hebreeuws ("Sappir"), in het oud-Iranees ("Sani-prijam") en in het Sanskriet ("Shani Priya") voor. In deze talen is de betekenis "liefde voor Saturnus" en heeft dan ook betrekking op de planeet Saturnus.

De naam robijn komt van het Latijnse "Rubens", wat rood betekend. Robijnen worden al meer dan 2000 jaar vereerd en voor sieraden gebruikt.

Ring with blue safir

Blauwe saffier

Haar kleur - symbool voor rust, puurheid en vrede, maakt haar een gewild juweel. De blauwe saffier is een ster - ten minste sinds princes Diana's verlovingsring, die nu door Kate gedragen wordt.

De belangrijkste vindplaatsen voor saffier zijn in Sri Lanka en India. Er zijn ook mijnen te vinden in de Verenigde Staten, Australië, Nigeria en Madagascar.

De "Star of Adam" is de grootste saffier die ooit gevonden is en heeft een indrukwekkend gewicht van 1.404 karaat. Zij is ontdekt op Sri Lanka en heeft een geschatte waarde van 90 miljoen Euro.

De "Star of India", met een karaatgewicht van 563,35 is de grootste facet geslepen saffier in de wereld. Zij wordt tentoongesteld in het American Museum of Natural History.

De meest exclusieve blauwtinten zijn te vinden in de korenblauwe saffieren en de intens blauwe Kashmir saffieren.

De saffier is de geboortesteen voor de maand september.

Rings with pink safir
Black background

Gele saffier

Gele saffieren zijn schitterende en waardevolle edelstenen. Zij zijn niet zo bekend als de blauwe saffieren maar de gele kleur geeft deze edelstenen een warme gloed.

Combineer gele saffieren met witte edelmetalen en u krijgt moderne en hoogst veelzijdige sieraden. In combinatie met gele edelmetalen, doet de saffier ons denken aan de zon.

Geel staat voor het licht en het leven. In China is geel de kleur van harmonie en wijsheid.

De paars tot geel-oranje Padparadadscha saffier is zeer bijzonder. Haar kleur doet ons denken aan lotusbloemen.

Rosegold ring with yellow safir
Available colors of Safir

Beschikbare kleur

Roze saffier

Paars en roze zijn vrouwelijke kleuren. Zij hebben een positief en intens effect en verhogen de ervaringen en gevoelens.

Deze kleuren kunnen u altijd begeleiden in een bijzondere vorm met behulp van onze paars en roze saffieren.

In combinatie met rosé goud, krijgen de juwelen een romantische uitstraling. Combineer deze saffieren met witte edelmetalen en u heeft een iets coolere uitstraling.

Het is lastig om de paarse saffier en de robijn van elkaar te onderscheiden omdat deze edelstenen in verschillende kleuren voorkomen.

Rings with pink safir

Robijn

Met haar dieprode kleur is de robijn niet alleen de geboortesteen voor de maand juli, maar bovenal de edelsteen van liefde, passie en romantiek.

Samen met de groene smaragd, de blauwe saffier en de diamant is de robijn één van de klassieke vier edelstenen.

Robijnen zijn op bijna alle continenten gevonden. De meest belangrijke oorsprongslanden zijn Myanmar, Thailand en Sri Lanka. In Sri Lanka worden al sinds oudsher robijnen gevonden.

De "Mogok Sun" robijn, gevonden in 1993 in Myanmar en nog steeds ongeslepen, heeft een ongelofelijk gewicht van 1734 karaat. Andere bekende robijnen zijn de "Edward Ruby" met een gewicht van 167 karaat, tentoongesteld in het British Museum of Natural History in Londen, de "Rosser Reeves Ruby", gewicht 138,7 karaat en de "DeLong Star Ruby" met een gewicht van 100,3 karaat.

Omdat zuiver rood zeer zeldzaam is, is de robijn één van de meest zeldzame edelstenen ter wereld.

Ring with red rubin

www.acredo.be maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan onze website tot een aangename ervaring te maken. Cookies van diensten van derden worden ook ingesteld. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring