facebook

De perfecte pasvorm

Wat u moet weten over maat en profiel

De goede ringmaat

Een van de hoogtepunten bij een huwelijk is het uitwisselen van de trouwringen.Deze moeten precies passen en moeiteloos over de vinger glijden.

In het dagelijkse dragen mag de ring niet te los zitten, u zou hem kunnen verliezen. Een te nauwe ring zit niet lekker.

Het is daarom belangrijk om de maat van de ring precies vast te stellen. Dat kunt u ook zelf, maar het is het veiligst om het door een van onze trouwringspecialisten in een acredo winkel te laten doen.

Overigens: hoe meer stenen in de ringscheen zijn gezet, des te belangrijker is de juiste maat.

De omtrek van de vinger

Met de omtrek van de vinger kan men de binnenomtrek van een ring meten. Neemt u een stevige draad of een dunne strook papier en legt u deze om de vinger, daar waar u later de ring gaat dragen. Goed opletten of de draad of papierstrook ook over de knokkel glijdt.

Knipt u draad of papier daar af, waar de uiteinden elkaar raken en meet u de afstand met een lineaal. De binnenste omtrek van de ring is de lengte in mm.

De binnendiameter

Deze methode is prima geschikt voor stiekeme metingen. Voor het meten van de binnendiameter heeft u slechts een goed passende ring nodig van diegene, die u wilt verrassen.In het beste geval is dat eenzelfde soort ringvorm in profiel en breedte als de nieuwe ring .

Met behulp van een lineaal of meetschuif meet u de binnendiameter van de ring. Dit resultaat vermenigvuldigt u dan met 3,14 en u krijgt de binnendoorsnee.

Nog een mogelijkheid: u legt een strook papier in de binnenkant van de ring en meet de lengte ervan.

Aan welk hand dragen?

Onze adviseurs worden vaak gevraagd: "Aan welk hand draag je de ring?"

Aangezien dit per land kan verschillen, bieden we u hieronder een samenvatting:

In Duitsland en Oostenrijk wordt de trouwring aan de rechterkant gedragen, de "rechtvaardige" hand. Internationaal wordt de trouwring gedragen aan de linkerhand, het dichtst bij het hart.

De verlovingsring wordt meestal gedragen aan de linkerhand. Er is een duidelijke internationale trend om verlovingsring en trouwring te combineren op één vinger.

Als je je ring als een juweel of een vriendschapsring draagt, ben je vrij om elke vinger te kiezen

De impact van het profiel en de ringbreedte

Bij onze acredo partners kunt u een omvangrijke keuze maken in vele modellen en in verschillende breedtes. De profielvorm en de breedte hebben grote invloed op de maat van de ring.

Ringen die aan de binnenkant een bol profiel hebben glijden veel makkelijker over de vinger dan ringen die van binnen recht zijn. Hetzelfde geldt voor smalle ringen. Deze zijn makkelijker aan- en uit te doen dan brede ringen.

Om u de garantie te geven van een perfect draaggevoel, bieden wij u een service aan: voorbeeldringen. U kiest het profiel en de maat, en wij maken met behulp van deze gegevens een voorbeeldring.

Onze tips

Om de juiste ringmaat te vinden denkt u a.u.b. aan volgende tips:

1. Vaak bestaat er een verschil in grootte tussen de linker en de rechter hand. Meet u altijd de vinger, waar de nieuwe ring wordt gedragen.

2. In de loop van de dag kan de vinger veranderen. ‘S avonds zijn vingers vaak dikker dan ‘s morgens.

3. De temperatuur heeft ook invloed op de maat. Op koude dagen zijn vingers slanker, op hete dagen vaak gezwollen.

4. In de loop der tijden kan de ringmaat veranderen door gewichtsveranderingen. Laat de maat daarom regelmatig controleren door vakmensen.


mod4_link_1 = """Ringmaattabel

www.acredo.be maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan onze website tot een aangename ervaring te maken. Cookies van diensten van derden worden ook ingesteld. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring