facebook

Responsible Jewellery Council

Verzeker u ervan dat uw toekomst samen begint met een goed en gerust gevoel

Toegewijd aan duurzaamheid

egf Manufaktur en acredo leggen de nadruk op compromisloze kwaliteit en zijn toegewijd aan duurzaamheid.

egf Manufaktur is lid van de RJC sinds 2017. Bovendien voldoet het aan de RJC Chain of Custody standaard - een niet-verplichtende standaard voor leden.

De "Chain of Custody" is een productie standaard voor goud en andere edelmetalen, met standaarden voor mensenrechten, arbeidsomstandigheden, impact op het milieu en bedrijfsethiek door de hele keten.

Wij betrekken onze edelmetalen van leveranciers die ook aan deze standaarden voldoen. Onze diamanten komen van leveranciers die de strenge UN resoluties hierover naleven.

Verzeker u ervan dat uw toekomst samen begint met een goed en gerust gevoel.


Responsible Jewellery Council Logo - Certified Member

Het ondersteunen van programma's die het algemeen belang dienen buiten de verplichtingen om


Gesloten water cyclus bij het elektrolyse proces.


Grote delen van de energievoorziening gedekt door zonnepanelen


Uitgebreide training van verkooppunten over de aangeboden producten


Responsible Jewellery Council

De Responsible Jewellery Council (RJC) is een internationale associatie van bedrijven uit de goud- en juwelen sector. De associatie werd in 2005 opgericht om standaarden voor een verantwoordelijke wereldwijde toeleveringsketen te bepalen, dit vanaf de mijn tot de verkoop. De leden verplichten zich tot het naleven van de volgende belangrijke punten van de RJC Code of Practice:

  • Bedrijfsethiek
  • Mensenrechten
  • Verantwoordelijkheid voor het milieu
  • Sociale verantwoordelijkheid

Binnen twee jaar vanaf aanmelding komt een onafhankelijke, externe organisatie controleren of de RJC Code of Practice gevolgd wordt. Als het bedrijf aan de voorwaarden voldoet, krijgt het een certificaat met een geldigheidsduur van 3 jaar. Na deze 3 jaar zal er opnieuw een controle plaatsvinden om ervoor te zorgen dat het bedrijf blijft voldoen aan de voorwaarden.

De close up van een diamant
De productie van een ring

Fabriek

Van ontwerp tot verlovingsring - meer informatie

www.acredo.be maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan onze website tot een aangename ervaring te maken. Cookies van diensten van derden worden ook ingesteld. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring