Responsible Jewellery Council

Verzeker u ervan dat uw toekomst samen begint met een goed en gerust gevoel

Toegewijd aan duurzaamheid

egf Manufaktur en acredo leggen de nadruk op compromisloze kwaliteit en zijn toegewijd aan duurzaamheid.

egf Manufaktur is lid van de RJC sinds 2015 met lidnummer 0000 0865. Bovendien voldoet het aan de RJC Chain of Custody standaard - een niet-verplichtende standaard voor leden.

De "Chain of Custody" is een productie standaard voor goud en andere edelmetalen, met standaarden voor mensenrechten, arbeidsomstandigheden, impact op het milieu en bedrijfsethiek door de hele keten.

Wij betrekken onze edelmetalen van leveranciers die ook aan deze standaarden voldoen. Onze diamanten komen van leveranciers die de strenge UN resoluties hierover naleven.

Verzeker u ervan dat uw toekomst samen begint met een goed en gerust gevoel.

Responsible Jewellery Council Logo - Certified Member 0000 0865

Het ondersteunen van programma's die het algemeen belang dienen buiten de verplichtingen om


Gesloten water cyclus bij het elektrolyse proces.


Grote delen van de energievoorziening gedekt door zonnepanelen


Uitgebreide training van verkooppunten over de aangeboden producten


Responsible Jewellery Council

De Responsible Jewellery Council (RJC) is een internationale associatie van bedrijven uit de goud- en juwelen sector. De associatie werd in 2005 opgericht om standaarden voor een verantwoordelijke wereldwijde toeleveringsketen te bepalen, dit vanaf de mijn tot de verkoop. De leden verplichten zich tot het naleven van de volgende belangrijke punten van de RJC Code of Practice:

  • Bedrijfsethiek
  • Mensenrechten
  • Verantwoordelijkheid voor het milieu
  • Sociale verantwoordelijkheid

Binnen twee jaar vanaf aanmelding komt een onafhankelijke, externe organisatie controleren of de RJC Code of Practice gevolgd wordt. Als het bedrijf aan de voorwaarden voldoet, krijgt het een certificaat met een geldigheidsduur van 3 jaar. Na deze 3 jaar zal er opnieuw een controle plaatsvinden om ervoor te zorgen dat het bedrijf blijft voldoen aan de voorwaarden.

De close up van een diamant

Interview

egf is lid van het Responsible Jewellery Council sinds april 2015. Wat zorgde ervoor dat u zich hiervoor aangemeld heeft?

Het was een reactie op een algemene trend in de markt, dat duurzaamheid in betrekking tot het product en materiaal belangrijk is.


Door u hiervoor aan te melden heeft egf zich ertoe verplicht alle RJC standaarden binnen twee jaar in te voeren en deze door een externe partij te laten controleren. Hoe heeft u zich hierop voorbereid?

Ten eerste waren wij zo enthousiast over deze taak dat het niet twee jaar geduurd heeft deze te implementeren, maar slechts één jaar. Dit heeft ertoe geleid dat wij gelijk na de eerste controle al gecertificeerd werden. We hebben veel tijd, geld en passie geïnvesteerd in deze certificering en zijn er erg trots op dat wij dit hebben kunnen realiseren.


Wat gebeurt er bij zo'n controle?

Zo'n twee-daagse controle betekent dat de betrokken personen het bedrijf van onder tot boven leren kennen. Iedere ruimte, iedere machine, iedere lamp, gewoon alles wordt gecontroleerd en - indien nodig - aangepast. De controleurs hebben ook met meerdere medewerkers gesproken die door toeval waren uitgekozen. We zijn daarom enorm blij dat we niet alleen aan de minimale voorwaarden hebben voldaan maar zelfs nog extra bonuspunten hebben gekregen.


U heeft uiteindelijk het gewilde RJC certificaat ontvangen in februari 2017. En egf gaat hierbij zelfs nog verder, omdat u ook voldoet aan de RJC Chain of Custody, een niet verplicht onderdeel voor leden. Wat is dit precies?

De Responsible Jewelry Council heeft een productieketen standaard voor goud en edelmetalen ontwikkeld in 2012, de zogenaamde RJC Chain of Custody. Deze legt vast aan welke voorwaarden het bedrijf moet voldoen met betrekking tot mensenrechten, arbeidsomstandigheden, impact op het milieu en bedrijfsethiek over de hele productieketen voor goud en edelmetalen. Onze grootste motivatie hierbij is onze klanten zekerheid te geven als zij kiezen voor acredo/egf. Wij zijn erg trots op onze consistent duurzame inkoop van edelmetalen gedurende de afgelopen 10 jaar. En we hebben al die tijd al met de juiste leveranciers gewerkt, onbewust.

De productie van een ring

Fabriek

Van ontwerp tot verlovingsring - meer informatie

www.acredo.be maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan onze website tot een aangename ervaring te maken. Cookies van diensten van derden worden ook ingesteld. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring