facebook
Switch to your country?

De liefde telt te allen tijde: het advies en de service van onze partners gaat door. Meer details vindt u HIER.

Het maken van uw trouwringen

Gouden handwerk samen met morderne techniek

De legering

Van legering tot ruwe ring

Uit het kokend hete vloeibare metaal wordt eerst een staaf gegoten.

Deze staaf wordt door meervoudig walsen bewerkt. Daardoor krijgt het metaal een bijzonder vaste, dichte structuur. Dat is een eerste vereiste bij het maken van trouwringen.

Zodra de vereiste afmetingen van het metaal bereikt zijn worden met grote kracht de ruwe ringen uitgeponst. Dit is het beste grondmateriaal voor de toekomstige trouwringen, want daardoor is later geen soldeernaad nodig. Dan gaat het proces verder, afwisselend tussen hand- en machinewerk.

Wij passen nog een speciaal procedure toe om de ruwe ring te harden. Daardoor bereiken wij een buitengewone Vickers hardheid (HV).

"De persoonlijke creativiteit van onze opdrachtgevers sleept ons in de productie elke dag weer mee. Wij zijn ervan overtuigd dat de liefde tot ons product voelbaar wordt bij het dragen.\

De ring krijgt zijn vorm

De stenen worden gezet

Onze juweliers hebben een vaste hand en een grote gevoeligheid nodig wanneer ze de diamanten plaatsen.

Bij acredo heeft u de keuze tussen veel verschillende soorten zettingen en stenen.
Briljanten, princes- of baguetteslijpsel of hartvormige stenen, ze moeten allemaal stevig gezet worden, en dat niet alleen, ze moeten ook een perfect harmonieus geheel vormen met de ringband.

Een steen wordt meestal in een daarvoor geboord gaatje in de ringband geplaatst. Het metaal rondom wordt dan aangedreven.

Bij een versneden zetting wordt de steen door 4 griffen uit metaal vastgehouden. Deze griffen worden uit het omgevende metaal gesneden. Deze zetting is rechthoekig en net zo goed geschikt voor enkele stenen als voor briljantkransen.

Een geliefde manier van zetten is de kanaalzetting. Daarvoor wordt eerst een doorlopend kanaal in de ring gefreest en in aansluiting worden de stenen hierin geschoven, zonder tussenruimtes. Ze worden dus alleen boven en beneden gefixeerd, er ontstaat een zwevend effect.

Glanzend of mat

Persoonlijke gravures

Elk juweel wordt absoluut uniek als het wordt gegraveerd. Moderne lasertechnologie betekent dat acredo elke soort gravure kan bieden, van de klassieke naam en datum tot gratis tekeningen.

We hebben specialisten die uw graveerideeën implementeren. Zodra uw ringen in onze fabriek zijn vervaardigd, maken we uw sjabloon werkelijkheid.

Elke gravure is precisiewerk. De ring moet precies worden gepositioneerd voordat de laser begint te werken. Concentratie en handigheid zijn daarvoor onmisbaar

Kwaliteitscontrole

www.acredo.be maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan onze website tot een aangename ervaring te maken. Cookies van diensten van derden worden ook ingesteld. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring