facebook
Switch to your country?

De liefde telt te allen tijde: het advies en de service van onze partners gaat door. Meer details vindt u HIER.

Hoe wordt uw juweel gemaakt

Fabriek met traditie

Met liefde ontworpen

In het begin is het vuur

Het maken van uw eigen, persoonlijk juweel begint, net zoals bij het maken van trouwringen, met het gieten van de legering.

De edelmetalen liggen voor ons in hun puurste vorm. Al naargelang de gewenste legering worden de metalen gemengd en met zeer hoge hitte gesmolten.

Dit proces vergt veel vakkennis en fijngevoeligheid.

In onze fabriek in Pforzheim, Duitsland, smelten wij onze eigen legeringen, in tegenstelling tot veel andere producenten.

Onze eigen gieterij draagt in de 80-jarige geschiedenis van ons bedrijf ertoe bij,dat wij ons tot de internationale top van trouwringen- en juwelenproducenten mogen rekenen.

Van het ruwe ontwerp tot lievelings-juweel

Het zetten van de stenen

Het werk van de stenenzetter wordt beschouwd als de allerhoogste discipline in het vervaardigen van juwelen.

Uiterst geconcentreerd plaatsen zij met een rustige hand de unieke diamant in de door u gekozen zetting. Voor hun precisiewerk en de aansluitende fixering van de steen gebruiken zij een microscoop.

Het klassieke model is in dit geval de pootjeszetting met 4 of 6 pootjes. De ronde zetting, die de steen omvat, is een moderne versie. Wordt deze zetting in wit goud uitgevoerd lijkt de diamant groter.

Niet alleen de klassieke ronde pootjesvorm kunt u bij acredo vinden. In onze collectie Cordial zijn er voor heel romantische mensen pootjes in vorm van kleine hartjes.

Als u een solitaire-ring kiest met een opzetstuk, maken we de ringband net zo hard als een trouwringband, en hebt u een nog grotere selectie van tandenkoppen - ook met 8 pootjes.

Voor onze zetters bestaat er geen groter genoegen dan het zetten van grote stenen, vaak in combinatie met kleintjes in de ringband.

Op het ogenblik dat de trouwringband en steen samenkomen, dat is het moment waarop de ring begint te leven.

De magie van diamanten

Individuele gravure

Voor de gravure kunt u standaard kiezen tussen 10 verschillende lettertypes in druk- of schrijfschrift.

U levert de tekst, datum of tekening. Met de modernste lasertechniek worden deze in de ring aangebracht. Daarvoor wordt iedere ring vastgehouden in een klem. Uw gegevens worden overgenomen en per laser nauwkeurig in de ring gegraveerd.

De mogelijkheden zijn alleen maar begrenst door de plaats die ter beschikking staat. Bij verlovingsringen kan dat de datum van het eerste rendez-vous zijn, in combinatie met de naam van de partner, de troetelnaam of een spreuk.

De klassiekers zijn: I love you - je t’aime - True Love - Endless Love - in liefde - voor eeuwig.

De oppervlaktebewerking

Kwaliteitscontrole

Zoals onze experts iedere steen afzonderlijk controleert bij binnenkomst, zo volgt ook de kwaliteitscontrole bij de juwelen die ons huis verlaten.Ieder detail - hoogte - breedte - indeling - profiel - oppervlaktebewerking - gezette stenen en gravure worden onder een microscoop bekeken.

Uw juweel is gedurende zijn “making of” door vele bekwame handen gegaan. Met veel liefde, vakkennis en enthousiasme ontstaan de juwelen van egf Manufaktur in Pforzheim, Duitsland.

www.acredo.be maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan onze website tot een aangename ervaring te maken. Cookies van diensten van derden worden ook ingesteld. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring