facebook

Onze service

Meer informatie

Onze wensen

Ringen, oorringen en colliers begeleiden ons een leven lang en iedere dag. Om de glans van de edele metalen en het fonkelen van de stenen te bewaren adviseren wij regelmatig onderhoud en controle.

Wij willen graag dat u lang plezier beleeft aan uw juwelen. Zij hebben niet alleen materiële waarde maar zijn ook verbonden met ontelbare emotionele herinneringen.

Komt u bij ons langs en doet u een beroep op onze service. Wij staan voor u klaar.

productieringen

De configuratie maakt onmogelijke dingen mogelijk. Maar u moet de beslissing doen. U legt de hoogte vast, de breedte en de kleur, de maat en de stenen. Sommige beslissingen zijn makkelijk, andere weer moeilijker.


Om de uiteindelijke keuze voor u makkelijker te maken bieden wij bij acredo productieringen aan.

Deze ringen zijn zilverkleurig en hebben dezelfde vorm als uw gekozen trouwringen, ook dezelfde breedte, hoogte en maat. Zo kunt u zelf voelen of het draaggevoel naar tevredenheid is.

Voor het produceren van deze ringen hebben wij ongeveer 14 dagen nodig. Dit tijdsbestek moet u bedenken bij de bestelling van uw trouwringen. De prijs voor deze productieringen wordt verrekend met de trouwringen.

Mocht u meer details wensen, zoals b.v. voegen, stenen, oppervlakte bewerking of gravure, is dat mogelijk tegen toeslag.

Ziet u bij de productieringen dat u toch nog veranderingen wenst, dan is dat nog mogelijk bij de bestelling.

Onderhoud van juwelen

Trouwringen en verlovingsringen zijn iedere dag onderhevig aan slijtage. Wij dragen ze immers altijd en overal, wij zijn gehecht aan dit symbool van onze liefde.
Onze handen zijn de hele dag bezig. In het huishouden, wij sluiten en openen deuren, houden dingen vast, enz. Dit alles laat sporen achter, vooral op onze ringen.

Daarom adviseren wij u af en toe een bezoek te brengen aan een van onze acredo partners. Hier kunnen uw juwelen gecontroleerd worden en ook vakkundig schoon gemaakt.

Voor regelmatig onderhoud van uw juwelen thuis krijgt u met een acredo etui een polijstdoekje en bij trouwringen ook nog een matteer sponsje. Daarmee kunt u het gematteerde oppervlak van uw trouwringen zelf weer als nieuw maken.

Bovendien kunt u van tijd tot tijd uw gouden juwelen in warm water weken en daarna met een zachte polijstlap droogwrijven.

Nog een tip: juwelen altijd apart van elkaar bewaren in zacht materiaal. Zo kunt u lang plezier beleven aan het gefonkel.

Controle van stenen en zettingen

Het grootste gedeelte van de trouwringen heeft vandaag aan de dag één of meerdere diamanten.
Bij juwelen hoort de diamant er toch al bij en trekt zo de aandacht.

Dat moet eigenlijk ook zo blijven en daarom moet u de zetting regelmatig laten nakijken door onze vakmensen. Deze service bieden wij graag aan, zodat u lang plezier beleeft aan uw juwelen.

De hardheid van mineralen wordt gemeten in Mohs met behulp van de Mohs scala, die reikt van 1 tot 10.

De diamant, het hardste mineraal, heeft Mohs hardheid 10. Korunde, daartoe wordt de safier gerekend, volgt met Mohs hardheid 9. Naast zijn schoonheid, is dit de reden dat acredo vaak saffieren gebruikt.

Door mechanische invloeden kunnen zettingen veranderen. U kunt de steen dan verliezen. Om het niet zo ver te laten komen adviseren wij u de zettingen bij onze acredo partners regelmatig na te laten kijken.

Regelmatige opknapbeurten

Het leven laat niet alleen zijn stempel op mensen drukken, maar ook bij onze ringen.
In de loop der tijden worden matte oppervlaktes glad, en gladde mat.

Deze draagsporen kunnen verschillen, al naargelang het materiaal en de hardheid hiervan. Dat heeft ook invloed op de opknapbeurt.

Bij het bijwerken en opknappen van goud worden hele fijne deeltjes van het oppervlak afgeslepen. Bij edelmetalen zoals palladium en platina is dit nauwelijks het geval.

Als uw sieraden erg versleten zijn en u ze weer graag als nieuw zou willen zien, bieden wij u aan ze vakkundig op te laten knappen door onze vakmensen in het bedrijf.

Verandering van ringmaat

Er zijn vele redenen, waarom de maat van ringen veranderd moet worden. Misschien wilt u de ring aan een andere vinger dragen, of uw vingers veranderen van dag tot dag, of uw gewicht is veranderd.
De doorsnee ringmaat ligt bij vrouwen tussen 50 en 55, bij mannen tussen 58 en 64. Maar er bestaan grote verschillen.

Al naargelang het model van de ring is het weinig of heel veel werk om de maat te veranderen. Het veranderen van een of twee maten is bij een klassieke eenkleurige ring veel makkelijker dan bij een ring met een krans van gezette diamanten. Meestal moet zo’n ring opnieuw gemaakt worden.

Alle veranderingen van ringmaat kunnen wij voor u uitvoeren. Laat u adviseren door onze acredo partners.

Het acredo etui

Het presenteren van een juweel en het bewaren is iets bijzonders. Het acredo etui is hiervoor speciaal gemaakt.

Tinten van goud en beige omgeven uw juweel, maar overheersen niet. Het materiaal van de voering voelt aangenaam aan, zacht en fluwelig.
Uw juweel heeft zo een eigen beschermde plaats.

Een bijzondere service is bovendien nog een klein ringzakje om de ring in te bewaren. Het inliggende certificaat geeft nog een paar tips voor het onderhoud van uw ring.

Afspraken

Een vakkundig en intensief advies vinden wij heel belangrijk voor onze klanten. Wij helpen u graag met raad en daad. Neemt u hiervoor ruim de tijd.

Indien u een afspraak wilt maken met een van onze acredo partners kunt u van te voren afspreken. Vooral voor de tijd op weekends of in de avonduren is dit aan te raden.

De aanmelding kunt u doen per telefoon, per mail of op onze online kalender. U krijgt van ons een bevestiging van uw afspraak. Een van onze vakmensen reserveert ruim tijd voor het gesprek met u, zodat al uw vragen aan het bod komen. Stap voor stap ontwikkelen wij uit uw voorstellingen uw persoonlijk sieraad.

www.acredo.be maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan onze website tot een aangename ervaring te maken. Cookies van diensten van derden worden ook ingesteld. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring