facebook

Onze hoge eisen

Bij acredo worden traditie en vernieuwing verbonden met blijvende en waardevolle kwaliteitsnormen. Ieder detail van uw juweel is hiervan getuige.

Om zoveel mogelijke keuzes in de configuratie te kunnen bieden ontwikkelen wij de acredo configurator steeds verder. Ons team van IT vakmensen is dagelijks bezig met de ontwikkeling van de techniek ten behoeve van onze klanten.

Wij hechten veel waarde aan een intensieve en eerlijke adviesgeving. De acredo partners krijgen door onze scholing de gelegenheid altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen.

Acredo producten worden uitsluitend gefabriceerd bij egf Manufaktur in Pforzheim, Duitsland, een internationaal top bedrijf wat betreft de productie van juwelen. Vanwege deze kwaliteit zonder compromis kreeg egf als eerste trouwringenproducent het kwaliteitscertificaat van het Schmucktechnologische Institut van de Hogeschool Pforzheim. Deze kwaliteit is ook te danken aan de meer dan 80-jarige ervaring en traditie van egf.

Profielen die aangenaam te dragen zijn

Het profiel is de dwarsdoorsnee van een ring. Deze kan recht zijn, licht of sterk gewelfd of met een naar binnen getrokken profiel, of een combinatie van dit alles.

Belangrijk voor het draaggevoel van een ring is dat de binnen- en de buitenkant en de zijkanten perfect in elkaar vloeien.

Dit is een wiskundig gegeven en onze gediplomeerde ontwerpers zijn met dit ingewikkelde thema bezig om uiteindelijk de absoluut harmonische en zelfs ook buitengewone vormen te vinden, die bij het dagelijks dragen comfortabel aanvoelen.

Wij raden u aan om de verschillende profielen in diverse breedtes te gaan aanvoelen bij onze acredo partners.

Onze legeringen

De acredo productie werkt met het Best-Class principe. Meer dan 30 edelmetalen worden gesmolten en verwerkt.

De gieterij is een bijzondere werkplaats. Hier worden de bestanddelen van een legering onder grote hitte gesmolten. Onze medewerkers in de gieterij zijn niet alleen enthousiast aan het werk, maar bovendien ook vindingrijk.

Bij acredo krijgt u legeringen van goud over palladium tot platina. Sinds kort bieden wij ook het buitengewoon waardevolle Platina Goud aan.

Goud wordt gelegeerd in de kleuren geel, wit, grijs, rosé, rood en groen. Sommige legeringen zijn gepatenteerd.

Platina Goud is bijzonder helder wit en bezit een aandeel aan edelmetalen van 97,3%, dus nog meer dan platina, en is bovendien anti-allergisch.

Vickers hardheid

Omdat ringen in de loop van het leven tamelijk onderhevig zijn aan slijtage worden ze bij ons met een speciaal procedure behandeld om de hardheid te verhogen.

De hardheid van de ringband wordt gemeten met een test die sinds 1925 werd ontwikkeld bij Vickers vliegtuigbouw, en wordt daarom in Vickers hardheid (HV) aangegeven. De meting wordt doorgevoerd met een drukpunt belasting.

De hardheid is gewoonlijk bij eenkleurige ringen iets hoger dan bij meerkleurige en ligt bij acredo legeringen tussen 180 en 270 HV. Dit ligt ver boven de doorsnee hardheid.

Dat wil voor u zeggen dat uw ringen meer weerstand bieden tegen de slijtage van het dagelijks dragen. Geheel uitsluiten kunnen wij echter draagsporen of krassen niet, al naargelang het werk van uw handen.

De betovering van diamanten

Wij zijn dol op diamanten. De koning van de edelstenen krijgt van ons extra belangstelling.

Diamanten worden internationaal gehandeld. Uit dit omvangrijk aanbod zoeken wij voor uw juwelen de beste stenen uit. Iedere steen wordt uitvoerig gecontroleerd voordat hij de productie in gaat. Dat is veel werk, want wij verwerken honderdduizenden diamanten per jaar.

Wat betreft de kleur (colour) kiest acredo alleen maar fijn of fijnst wit. Wij nemen alleen maar diamanten die, door een 10-voudige loep bezien, kleine, heel kleine of niet zichtbare insluitsels vertonen (clarity). Dat is het topsegment in diamanten en dat ook nog tegen een scherpe prijs.

Alle diamanten vanaf 0,3 ct worden met certificaat geleverd. En omdat certificaten niet altijd dezelfde waarde hebben, beschermen we u en onszelf door alleen expertise van de internationaal gerenommeerde testinstituten GIA, IGI en HRD te gebruiken.

Wat het slijpsel betreft, daar kennen wij geen enkel compromis. Het slijpsel is immers de factor waardoor de diamant het magische fonkelen en schitteren ontvouwt. Bij acredo hebben de beste diamanten meer dan 0,3 ct Hearts & Arrows. Slechts 1% van alle geslepen diamanten hebben dit bijzondere kenmerk van absolute perfectie.

Made in Germany en met liefde

Gedurende het “making of” gaat een juweel door vele bedreven handen. Iedere stap wordt gedaan door vakmensen, te beginnen bij de gieterij, dan het afdraaien van de ringen, het werk van goudsmeden en zetters en tot slot het afwerken en polijsten.

In het jaar 1767 werd de juwelen industrie in Pforzheim opgericht door de Markgraaf van Baden. Sinds die tijd is Pforzheim de stad voor de specialisten in het maken van juwelen en uurwerken. Mede door de scholen hiervoor, Goldschmiede- und Uhrmacherschule, vinden wij hier vakbekwame specialisten wat betreft techniek en design, die met veel enthousiasme en liefde voor het product aan het werk zijn.


Door de combinatie van handwerk en techniek zijn wij in staat door effectieve werkprocessen de daardoor ontstane aantrekkelijke prijzen aan u door te geven.


Made in Germany wil zeggen voor acredo: betrouwbaarheid en hoogwaardig design.

Elegant en exclusief

juwelen zijn verbonden met emoties en onvergetelijke ogenblikken. Stelt u zich het ogenblik voor, als het etui opengaat en u voor het eerst uw trouwringen ziet. De verlovingsring wordt niet alleen enthousiast begroet maar ontlokt ook het vurig verwachte “ja”.

Om deze ogenblikken nog een speciale glans te geven krijgt u van acredo een elegant etui bij de ring.

Door tinten in goud en beige krijgt uw juweel nog een bijzonder edel accent.

Bovendien leggen wij er nog een ringzakje bij om de ring veilig in te bewaren. Het inliggend certificaat geeft nog een paar tips voor het keurig onderhouden van uw juwelen.

Toegewijd aan duurzaamheid

egf Manufaktur en acredo leggen de nadruk op compromisloze kwaliteit en zijn toegewijd aan duurzaamheid. egf Manufaktur is lid van de RJC sinds 2017. Bovendien voldoet het aan de RJC Chain of Custody standaard - een niet-verplichtende standaard voor leden.

Verzeker u ervan dat uw toekomst samen begint met een goed en gerust gevoel.

RJC Zertifikat

www.acredo.be maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan onze website tot een aangename ervaring te maken. Cookies van diensten van derden worden ook ingesteld. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring