facebook

"De vormentaal van acredo is modern, krachtig en vol uitdrukking, in combinatie met elegantie en een zekere vanzelfsprekendheid.
Katharina Heubach, ontwerpster

De filosofie achter ons design

"De vormentaal van acredo is modern, krachtig en vol uitdrukking, in combinatie met elegantie en een zekere vanzelfsprekendheid.
Katharina Heubach, ontwerpster

Alle acredo modellen die op de website en bij onze partners te zien zijn, vormen een bron van inspiratie voor uw eigen persoonlijk ontwerp.

Wat u zich voorstelt is voor ons het middelpunt. U wilt de allermooiste ringen en wij bieden u de mogelijkheid: aan welke stijl u de voorkeur geeft, romantisch, elegant, strak, cool...

Dit doel kunnen wij selchts bereiken door het engagement en de hartstocht van onze ontwerpers, die altijd op zoek zijn naar de nieuwste trends, en toch modellen ontwikkelen die lange jaren tijloos blijven.

Klassieke tekeningen en CAD

Nadat een inspiratie vaste vormen heeft aangenomen ontstaan er eerst schetsen met de hand. Dat gebeurt niet zonder potlood; de ene schets na de andere neemt vorm aan.

Gevoel voor afmetingen en hartebloed gaan hand in hand bij deze ontwikkeling.

Als er een keuze is gemaakt tussen de getekende modellen worden de details omgezet in een computer programma en geperfectioneerd.

De materiaal keuze

In de acredo configurator is weliswaar ieder model in iedere kleur verkrijgbaar maar voor onze modellen leggen wij vast, in welk materiaal en in welke kleurencombinatie deze gefabriceerd worden.

De smaak van onze klanten verandert ook voortdurend, daar moeten wij rekening mee houden. De klassieke trouwring was heel lang geel goud. Vandaag geeft men de voorkeur aan witte edelmetalen, bijzonder elegant is de combinatie van wit- en rosé goud.

De verlovingsring is terug van weggeweest. Omdat verlovings- en trouwring graag als set samen aan een vinger worden gedragen is de trend bij trouwringen smal. U vindt deze trend in de collectie Chorus.

Heel bewust gaan onze ontwerpers om met het thema stenen. Kleurloze, witte en kleurige diamanten bieden een oneindig palet aan mogelijkheden; de beste kiezen wij voor onze modellen.

Een idee wordt werkelijkheid

In het model ontstaat een echt product uit een idee. Samen met onze goudsmeden werken de ontwerpers aan een perfect juweel.

Ons plezier aan nieuwe technieken heeft tot gevolg dat wij vaak nieuwe wegen moeten zoeken, maar ons enthousiasme is de drijfveer totdat de oplossing is gevonden.

Een grote uitdaging is de combinatie van ontwerp en configuratie techniek, hiervoor is echt systematisch werken nodig.

Design gids

  • Het profiel van een ring is beslissend voor het draagcomfort en bovendien een belangrijk detail in de vormgeving.

  • De oppervlaktebewerking verandert een ring. Er bestaan talloze mogelijkheden, glad, klassiek gepolijst tot en met een individueel bewerkte of gehamerde oppervlakte.

  • Het verfijnde van een ontwerp wordt zichtbaar door de indeling en de proporties.

  • Acredo biedt u een grote keuze aan opzet zettingen in alle variaties.

Producten met symboolkarakter

De vreugde is altijd enorm als er weer een nieuw acredo model is ontstaan. Want eerst komt het verzamelen van modellen, de technische tekening en het detailwerk in model, en dan moet het eindproduct de kritische ogen van experts overtuigen.

Pas dan worden de ringen in de collectie opgenomen en zowel op de website als ook bij de partnerjuweliers gepresenteerd.

In totaal duurt dit proces van het begin tot het einde meerdere maanden, soms zelfs een half jaar.

Voor een kunstenaar is het applaus het loon voor zijn inspanning, voor onze medewerkers is het de grootste voldoening als juwelen een leven lang met plezier worden gedragen, als herinnering aan de mooiste ogenblikken van uw leven.

www.acredo.be maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan onze website tot een aangename ervaring te maken. Cookies van diensten van derden worden ook ingesteld. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring