facebook
Switch to your country?

De liefde telt te allen tijde: het advies en de service van onze partners gaat door. Meer details vindt u HIER.

Goud, Palladium en Platina

Choose Wedding Rings by Alloy

Legering en fijngehalte

De betovering van goud

De schoonheid van goud fascineert de mensheid al eeuwenlang. Reeds 4000 jaar voor Christus werd er in Oost-Europa goud verwerkt. Naast rituele voorwerpen werden munten uit goud gemaakt en natuurlijk sinds alle tijden juwelen.

De oorsprong van het woord “goud” ligt in het Indo-Germaanse “ghel”, het woord voor geel of glanzend. Het latijnse woord voor goud is aurum, vandaar dat het chemische element AU heet.

De oorspronkelijke kleur van goud is een warme gele tint. Door het mengen en smelten met zilver en koper kan er een variatie in kleur bereikt worden.


Goud komt voor in primaire bronnen, nog met gesteente vast verbonden, of in secundaire vindplaatsen zoals bv. rivieren. Met machines of door het moeizame goudwassen wordt het kostbare goud gewonnen. De vindplaatsen liggen nu in Zuid-Afrika, Rusland, Noord- en Zuid- Amerika en in Australische gebieden.

Klassiek geelgoud

Modern palladium - witgoud

Witgoud kan op verschillende manieren worden gelegeerd. Daardoor ontstaan grote verschillen in kleur en prijs.

Bij acredo nemen wij uitsluitend het kwalitatief hoogwaardige en waardevolle palladium witgoud. Daardoor verkrijgen wij een natuurlijke wit-grijze tint.

In tegenstelling tot palladium-witgoud heeft mangaan-witgoud nog steeds een enigszins gele kleur en de neiging om te verkleuren.

Door het rhodiëren stralen juwelen van witgoud niet alleen in helder wit, maar krijgen ze bovendien nog een beschermend laagje.

Witgoud bij acredo is verkrijgbaar in 585/- ( 14 kt) en 750/- ( 18 kt).

Romantisch roségoud

Extravagant roodgoud

Roodgoud doet denken aan vuur. Het is extravagant en moedig.

Evenals roségoud komt het prima tot gelding in combinatie met witte edelmetalen en zet zo een markant accent.

Roodgoud heeft een hoog kopergehalte en wordt daardoor hard.

Bij acredo kunt u roodgoud 585 ( 14 kt) en roodgoud 750 ( 18 kt) bestellen.

Bestendig palladium

Platina is pure emotie

Wie eenmaal een platina ring in handen heeft gehouden zal dit nooit meer vergeten. Platina is niet alleen zeldzaam zuiver maar ook buitengewoon zwaar.

Een verdere eigenschap van platina is zijn hardheid. De sporen die het dagelijks dragen bij iedere ring achterlaat, veroorzaken geen slijtage van het edelmetaal maar verschuiving.

Wij bieden u platina in de legeringen Pt 600 en Pt 950. Beide legeringen hebben een uiterst gering allergierisico.

De zuiverste legering van allen - PlatinaGoud

Het rhodiëren

Rhodium (RH) is een zilverwit en hard metaal dat in 1803 werd ontdekt. Het wordt vooral gevonden in Zuid-Afrika, Canada en Siberië.

Rhodiëren wil zeggen, het juweel krijgt een dun laagje rhodium in een galvanisch bad met behulp van elektrische stroom.

Het rhodiëren zorgt voor een stralend voorkomen, en dat niet alleen, het laagje rhodium beschermt ook het juweel tegen verkleuringen.

Bij acredo wordt de rhodium plating genomen voor juwelen en trouwringen in witgoud.

www.acredo.be maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan onze website tot een aangename ervaring te maken. Cookies van diensten van derden worden ook ingesteld. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring