facebook
Switch to your country?

De liefde telt te allen tijde: het advies en de service van onze partners gaat door. Meer details vindt u HIER.

Wij houden van diamanten

Meer informatie over de koning van de edelstenen

Excellente kwaliteit

Internationale top‐certificaten

Niet alle certificaten zijn gelijkwaardig. Voor uw zekerheid hebben wij uitsluitend certificaten van de drie meest vooraanstaande instituten, n.l. GIA, IGI en HRD. Dit zijn onafhankelijke internationale instituten met een uitstekende naam, te danken aan hun strenge maatstaven.

Nadat de tests door meerdere vakmensen zijn doorgevoerd kan de echtheid en de kwaliteit van de diamant schriftelijk worden vastgelegd in certificaat of expertise. Dit is dan een soort diamant‐paspoort

De instituten beoordelen volgens internationaal erkende en vastgelegde oogpunten.."

De ontwikkeling van de 4C's komt van het Gemological Institute of America (GIA), opgericht in 1931. Dit instituut heeft de naam bijzonder neutraal en betrouwbaar te zijn.

IGI, het International Gemological Institute, is sinds 1975 gespecialiseerd op de analyse en certificering van diamanten, edelstenen en sieraden. IGI is over de hele wereld vertegenwoordigd met hotspots voor diamanten, zoals laboratoria en kantoren.

HRD is de afkorting voor Hoge Raad van Diamant. Dit instituut is gevestigd in Antwerpen. Door een dubbele code worden de onderzoekresultaten beveiligd.

In het teken van de liefde ‐ Hearts & Arrows

Diamanten vanaf 0,3 ct. krijgen niet alleen een internationale kwaliteitspas, u haalt ook het beste uit Hearts & Arrows.

Dit speciaal briljantslijpsel is te zien met behulp van een speciale loep: als teken van liefde aan de bovenkant van de diamant acht pijlen en aan de onderkant acht harten.

Slechts 1% van alle geslepen stenen hebben deze perfecte afwerking, want hiervoor worden heel speciale hoeken en afmetingen gevergd. Slechts zo kan de absolute symmetrische vorm worden bereikt.

Briljanten met Hearts & Arrows fonkelen meer dan andere slijpsels. Unieke kostbaarheden uit de diepte van de aarde.

Caraat ‐ het gewicht

Clarity ‐ de zuiverheid

Cut ‐ slijpsel

Cut wil zeggen hoe de diamant geslepen is. De schittering van de steen is afhankelijk van het slijpsel, en dus een van de basiscriteria voor de beoordeling van een diamant.

De kwaliteitsindeling van het slijpsel loopt van fair over good en very good tot excellent bij buitengewone schittering en beste proporties en symmetrie. Bij de proporties worden de hoeken en 8 verdere criteria gecontroleerd, bij de symmetrie 18 parameter.

Aangezien voor ons de schittering van de stenen een grote rol speelt, concentreren wij ons bij acredo op zeer goed geslepen tot excellente diamanten.

Verschillende slijpvormen

  • Briljant

  • Princess

  • Baguette

Gekleurde diamanten

Waardeprestaties van diamanten.

Diamanten hebben een hoge waarde in combinatie met klein volume. De prijsontwikkeling van diamanten is relatief constant. Andere beleggingsvormen zoals goud en aandelen zijn onderhevig aan koerswisselingen.

De prijs van diamanten stijgt sinds meer dan 30 jaar. Slechts in de jaren 2008 en 2011 toonde de diamantmarkt slingeringen.

De ontwikkeling van de prijs kan verschillen, al naargelang de grootte van de steen. De prijsontwikkeling bij grotere stenen verloopt langzamer.

Aangezien de jaarlijkse navraag naar diamanten verder stijgt, daarentegen de primair‐ en secundairvoorkomen uitgeput raken, verwachten experts in de komende jaren prijsstijgingen.

Bij acredo krijgt u diamanten in een excellente verhouding van prijs en kwaliteit.

Laat u adviseren door onze specialisten.

Diamanten als waardevaste belegging

De diamant: de koning van de edelstenen

Het is zeldzaam, het is gemaakt van resistant materiaal, het glinstert in alle richtingen: de diamant is afgeleid van het Griekse woord "adamas" (onoverwinnelijk). Het is niet verrassend dat het wordt aangeduid als de koning van alle edelstenen. En als koning heeft hij nog meer te bieden: hij reflecteert tot 100% van het invallende licht en heeft daarom de hoogste brekingsindex van alle edelstenen met een waarde van 2,42. De diamant is een van de moeilijkst bekende mineralen ter wereld en scoort 10 op de Mohs-schaal van minerale hardheid. Diamanten zijn zeldzaam en zeer moeilijk te verkrijgen omdat ze onder grote druk worden gevormd bij een hoge temperatuur van 1700 ° C en op een diepte van 150 tot 200 kilometer. Tegenwoordig zijn er grote inspanningen nodig om diamanten te winnen uit zowel open mijnen en ondergrondse mijnen als uit offshore mijnen. Slechts een kwart van deze natuurlijke schatten is geschikt voor gebruik in juwelen. Daarom zijn diamanten een kostbaar teken van liefde.

De 4 C's: de kwaliteit van een diamant bepalen

Carat (karaat), Clarity (zuiverheid), Colour (kleur), Cut (slijpsel) – dat zijn de vier C’s die de waarde van een diamant vastleggen. De naam karaat hangt samen met het gewicht van 200 milligram, ook het gewicht van de zaden van de Johannesbroodboom. Sinds 1875 is over de hele wereld dit het geldige gewicht van diamanten. De prijs van een diamant richt zich vooral naar de graad van zuiverheid. Hoe minder insluitsels een diamant heeft, dus deeltjes van kristal of andere mineralen, hoe duurder wordt hij beoordeeld.

Als er bij 10-voudige vergroting geen insluitsels te zien zijn wordt de diamant loepzuiver genoemd en is bijzonder waardevol.

Ook de kleur speelt een rol bij de prijs van een diamant. Kleurloze diamanen zijn duur en vooral zeer geliefd voor juwelen. Maar de „Fancy Diamonds“ in de kleuren rood, blauw en zwart zijn zeldzaam en dus waardevol. In tegenstelling tot deze 3 natuurlijke eigenschappen is het slijpsel iets voor de vakman. De uitvoering van het slijpsel en de proporties ervan zijn beslissend voor het fonkelen van een diamant. Diamanten kunnen rond briljant geslepen zijn, of hoekig princess slijpsel of rechthoekig baguette slijpsel vertonen. Ook hartvormig, ovaal, navette of in druppelvorm.

Internationale top-certificaten bij acredo

Bij iedere diamant vanaf 0,3 ct krijgt u bij acredo een internationaal top certificaat. Voor uw zekerheid hebben wij alleen maar certificaten van onafhankelijke internationale instituten GIA, IGI en HRD. De afmetingen van de diamant worden vastgehouden, de vorm, het gewicht, de kleur, zuiverheid, oppervlak, symmetrie, proporties en fluorescentie. Iedere diamant is zo uniek als uw liefde en wordt volgens strenge criteria beoordeeld door meerdere vakmensen.

www.acredo.be maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan onze website tot een aangename ervaring te maken. Cookies van diensten van derden worden ook ingesteld. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring